Chemische Peeling

Wat gebeurt er met mijn huid tijdens een (chemische) peeling?

Elke peeling heeft een andere werkwijze. De peelingen bevatten bepaalde werkzame stoffen die zorgen dat jouw specifieke indicatie kan worden behandeld. Zo kan bijvoorbeeld talg worden opgelost en kunnen ontstekingen worden geremd. Daarnaast kunnen cellen gestimuleerd worden om te zorgen dat de eerste huidlaag kan worden vernieuwd of om bijvoorbeeld te zorgen dat de huid meer collageen en elastine aan gaat maken, wat zorgt voor een strakkere huid. De ingrediënten zorgen voor een snel herstel, een versterkte huid en het tegengaan van vrije radicalen.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Om te beginnen wordt je huid gereinigd. Alle vuilresten en eventueel make up worden hiermee verwijderd. Wanneer de chemische peeling wordt aangebracht zal dit worden aangegeven, omdat de peeling een brandend of jeukerig gevoel kan geven. Indien dit gevoel te heftig is, kan je gebruik maken van een waaier. Een aantal minuten zal de peeling inwerken. Wanneer de peeling uitwerkt zal ook het branderige of jeukerige gevoel stoppen. Hierna haalt de behandelaar de peeling van je huid af. Eventueel kan de behandelaar een kalmerende crème gebruiken om de huid tot rust te brengen.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig en wat kan ik verwachten van de eerste behandeling?

De hoeveelheid behandelingen verschilt per indicatie en verwachting. Zo zullen sommigen al tevreden zijn met het resultaat na 2 peelings, terwijl anderen liever meer behandelingen ondergaan. Na de peeling kan je gezicht rood en/of gezwollen zijn, een wittige waas hebben en/of strak aanvoelen. Dit zijn normale huidreacties en deze zullen ook weer wegtrekken. In de dagen na de peeling kan het voor komen dat je (heftig) gaat schilferen/vervellen. Ook dit is normaal, maar het is erg belangrijk om deze velletjes niet van de huid te trekken en om de huid elke dag te beschermen tegen de zon middels een zonnefactor (minstens 30) om pigmentaties te voorkomen.

 

N

Chemische Peeling

€ 75,-
+/- 30 minuten

Adviezen

  • Zongebruik

    Ten minste 4 weken na de behandeling dien je de zon of de zonnebank te vermijden. Ook wanneer je (maar even) naar buiten gaat is het van groot belang om een zonnefactor te gebruiken (minstens spf 30), ook wanneer de zon niet schijnt. Wanneer je dit niet doet is er een kans dat je pigmentverschuivingen op je huid krijgt.

  • Sauna/spa

    Het wordt je afgeraden om gebruik te maken van een sauna/spa of een andere warmtebron (heet (zwem)bad, intensief sporten, warme douche o.i.d.) 24 uur na de peeling. De warmte zal onprettig aanvoelen op de huid omdat je huid na een peeling verweekt en erg gevoelig is.

  • Huidverzorging

    Na een peeling heeft je huid veel behoefte aan extra verzorging. Gebruik daarom de Post Treatment kit, die je na de behandeling krijgt. Zorg hierbij dat je huid de tijd krijgt om zich te herstellen en krab niet aan eventuele korstjes.

Huidtherapeut & Schoonheidssalon Moaij

Placeholder gevuld punt Gratis Icoon Ljurkstrjitte 72D, 9271 CS De Westereen
Oproep te beantwoorden, ios 7 interface-symbool Gratis Icoon 0511 74 50 12
Oproep te beantwoorden, ios 7 interface-symbool Gratis Icoon 06 374 54 617
Zwarte envelop Gratis Icoon info@moaij.nl

Cadeaubon

Wil je iemand verwennen of ben je op zoek naar een leuk verjaardagscadeau? Een cadeaubon van Huidtherapeut & Schoonheidssalon Moaij biedt de uitkomst! Je kunt zelf aangeven voor welk bedrag, of voor welke behandeling. Deze cadeaubon kun je ophalen in de salon en wordt natuurlijk mooi voor je ingepakt!