Definitief ontharen door middel van lasertherapie

Wat gebeurt er met mijn haartjes tijdens een laserbehandeling?

De laser brengt een lichtflits in de huid. Deze lichtflits wordt geabsorbeerd door de haartjes. De warmte die hierbij vrijkomt vernietigd het haarzakje, waardoor deze niet meer kan groeien. Echter kan het haarzakje alleen worden vernietigd wanneer de haar in de groeifase zit (en dus nog vast zit aan het haarzakje). Wanneer de haar zich niet in deze fase bevindt kan de warmte niet worden doorgegeven aan het haarzakje, waardoor deze niet vernietigd wordt. Hierom kan het gewenste resultaat niet met één behandeling worden behaald, maar zijn er meerdere behandelingen nodig.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig en wat kan ik verwachten van de eerste behandeling?

Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig om de haartjes te kunnen verwijderen. Echter kan het aantal behandelingen verschillen per persoon. Omdat niet alle haartjes in de juiste fase zullen zitten, zullen niet alle haartjes na de eerste behandeling verdwenen zijn. Echter zou je wel al vermindering van de hoeveelheid haartjes die groeien kunnen zien.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Om te beginnen wordt het te behandelen gebied gedesinfecteerd. De haren worden vervolgens geschoren. Van de behandelaar krijg je een bril op, zodat je ogen beschermt zijn tegen de lichtflitsen. De behandelaar stelt de laser in zodat deze specifiek zal werken om de haartjes te kunnen verwijderen. Wanneer een shot met de laser wordt gegeven kun je lichte pijnlijke prikjes en warmte ervaren. Hoewel de behandeling niet pijnloos zal zijn is het belangrijk dat u aangeeft wanneer deze pijn te heftig is, zodat eventueel de instellingen kunnen worden bijgesteld. Na de behandeling zal je huid worden gekoeld met een coolpack.

Wat kan ik doen voordat ik een laserbehandeling onderga?

Voordat je een behandeling ondergaat is het belangrijk dat de behandelaar de (ongeschoren) haartjes kan zien. Op deze manier kan de dikte en kleur van de haar worden vastgesteld en kan een juiste instelling van de laser worden gebruikt. Nadat de behandelaar de haartjes heeft gezien worden deze afgeschoren om verbranding te voorkomen. Voor de volgende behandelingen mag je de haartjes van tevoren scheren, maar tussen de laserbehandelingen in mag er niet geëpileerd of geharst worden. Daarnaast is het belangrijk dat je geen deodorant op hebt tijdens een laserbehandeling van de oksels, je huid niet (zon)gebruind is en dat je geen make up draagt in het behandelgebied.

Wat kan ik verwachten na mijn behandeling?

Op je huid kan tijdens en na de behandeling warmte en roodheid van de huid ontstaan. Dit zijn normale huidreacties en deze zullen dan ook snel wegtrekken. Mocht je de behoefte hebben om de behandelde plek te koelen dan mag dit met een coolpack. Hierbij is het wenselijk om 24 uur na de behandeling niet te douchen of andere warmtebronnen op te zoeken zoals een sauna of een intensieve sportsessie. Ongewenste huidreacties zijn blaren en/of korstjes, pigmentverschuivingen, toename van de haargroei of littekenvorming. Deze huidreacties zijn erg uitzonderlijk. Mocht een of meerdere van deze huidreacties bij jou voorkomen, neem dan contact op met ons op

N

Bovenlip

€ 55,- per behandeling

N

Kin

€ 75,- per behandeling

N

Bovenlip & kin

€ 110,- per behandeling

N

Wenkbrauw & neusbrug

€ 50,- per behandeling

N

Wangen

€ 80,- per behandeling

N

Hele gelaat

€ 185,- per behandeling

N

Hals

€ 100,- per behandeling

N

Oksels

€ 80,- per behandeling

N

Bovenarmen

€ 160,- per behandeling

N

Onderarmen

€ 160,- per behandeling

N

Gehele armen

€ 230,- per behandeling

N

Onderbenen

€ 200,- per behandeling

N

Bovenbenen

€ 220,- per behandeling

N

Gehele benen

€ 350,- per behandeling

N

Liezen/bikinilijn

€ 110,- per behandeling

N

Borst

€ 180,- per behandeling

N

Schouders

€ 190,- per behandeling

N

Bovenrug

€ 200,- per behandeling

N

Onderrug

€ 180,- per behandeling

Adviezen

  • (Zon)gebruinde huid

    Tot 4 weken voor de behandeling mag je huid in het behandelgebied niet (zon)gebruind zijn. Dit houdt in dat je 4 weken voor de behandeling (en in het hierop volgende traject) niet in de zon mag liggen of gebruik mag maken van een zonnebank of zelfbruiningsmiddelen. Gebruik hierom ook een zonnefactor (30 of hoger) vanaf 4 weken voor de behandeling en in het traject.

  • Thuis je haartjes verwijderen:

    Wanneer je begint met de laserbehandeling is het belangrijk dat je je haartjes niet harst of epileert, omdat de haartjes dan losraken van het haarzakje. Hierdoor zal de behandeling niet effectief zijn. Wel mag je de haartjes scheren of knippen.

Huidtherapeut & Schoonheidssalon Moaij

Placeholder gevuld punt Gratis Icoon Ljurkstrjitte 72D, 9271 CS De Westereen
Oproep te beantwoorden, ios 7 interface-symbool Gratis Icoon 0511 74 50 12
Oproep te beantwoorden, ios 7 interface-symbool Gratis Icoon 06 374 54 617
Zwarte envelop Gratis Icoon info@moaij.nl

Cadeaubon

Wil je iemand verwennen of ben je op zoek naar een leuk verjaardagscadeau? Een cadeaubon van Huidtherapeut & Schoonheidssalon Moaij biedt de uitkomst! Je kunt zelf aangeven voor welk bedrag, of voor welke behandeling. Deze cadeaubon kun je ophalen in de salon en wordt natuurlijk mooi voor je ingepakt!