Elektrisch ontharen

Wat gebeurt er met mijn haartjes tijdens elektrische epilatie?

Door middel van een naald in het haarzakje wordt stroom gegeven aan de haar en het haarzakje. Door de warmte gaan de stam- en kiemcellen in het haarzakje kapot waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien. Dit kan echter alleen gebeuren wanneer de haar zich in de groeifase bevindt. Wanneer de haar zich in een andere fase bevindt wordt de stroom/warmte niet doorgegeven aan het haarzakje en kunnen de cellen niet kapot worden gemaakt. Hierdoor kan de haar dus weer opnieuw beginnen met groeien.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig en wat kan ik verwachten van de eerste behandeling?


Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid haren en in welke fase deze haren zich bevinden. Na de eerste behandelingen zullen er een aantal haren zijn die zijn behandeld in de juiste groeifase (en dus niet meer terugkomen) maar er zullen ook haren zijn die wel terugkomen omdat zij zich in een andere fase bevinden. Een behandeling als deze vergt dus tijd.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?


De behandelaar maakt om te beginnen het behandelgebied schoon met een watje met alcohol. Wanneer het apparaat is ingesteld en de juiste naalddikte is gekozen wordt de naald tot ongeveer 3-5 millimeter in het haarzakje gestoken. Hierbij zal je geen pijn ervaren. Wanneer de naald is ingebracht drukt de behandelaar op een pedaal waardoor er een aantal seconde stroom wordt gegeven. Dit kan door sommigen als pijnlijk worden ervaren (dit is een normale reactie). Hierbij is het belangrijk dat je aangeeft wanneer de pijn te heftig wordt om verbranding te kunnen voorkomen. Vervolgens laat de haar los en kan de volgende haar behandeld worden. Wanneer alle haartjes zijn behandeld wordt de huid gekoeld.

Wat kan ik verwachten na mijn behandeling?


Na de behandeling kan je huid er rood uitzien. Ook kan de huid jeuken door het vrijkomen van histamine en kan er een kleine zwelling ontstaan rondom de follikel. Dit zijn normale huidreacties die snel zullen wegtrekken. Eventueel kan je thuis nog wat na-koelen met een coolpack of gebruik maken van aloe vera voor extra comfort.

N

Elektrisch ontharen

€ 37,50
+/- 30 minuten

€ 67,50
+/- 60 minuten

Adviezen

 • Korstjes

  Na de behandeling kunnen korstjes of kleine rode bultjes ontstaan. Het is belangrijk om deze heel te laten (en dus niet eraan te krabben) om littekenvorming te voorkomen.

 • Zongebruik

  Na de behandeling is de huid gevoeliger voor de zon en de zonnebank. Om pigmentverschuivingen te voorkomen is het belangrijk om (zo mogelijk) de zon(nebank) te vermijden. Indien de zon niet vermeden kan worden kun je gebruik maken van een zonnefactor (minimaal SPF 30).

 • Haren zelf verwijderen

  Tussen de behandelingen door mag je de haren niet meer zelf uit de huid trekken. Vermijd daarom epileren/harsen. Wel mag je de haren scheren of knippen, maar zorg hierbij wel dat je ongeveer 5 dagen voor de behandeling hiermee stopt. Dit is nodig omdat de behandelaar de haren moet kunnen zien om ze te behandelen.

 • Scrubben

  Scrub de huid 1 keer per week om de dode huidcellen te verwijderen. Smeer hierna de huid in met een hydraterende crème. Hierdoor kan de naald makkelijker in het haarzakje gestoken worden.

Huidtherapeut & Schoonheidssalon Moaij

Placeholder gevuld punt Gratis Icoon Ljurkstrjitte 72D, 9271 CS De Westereen
Oproep te beantwoorden, ios 7 interface-symbool Gratis Icoon 0511 74 50 12
Oproep te beantwoorden, ios 7 interface-symbool Gratis Icoon 06 374 54 617
Zwarte envelop Gratis Icoon info@moaij.nl

Cadeaubon

Wil je iemand verwennen of ben je op zoek naar een leuk verjaardagscadeau? Een cadeaubon van Huidtherapeut & Schoonheidssalon Moaij biedt de uitkomst! Je kunt zelf aangeven voor welk bedrag, of voor welke behandeling. Deze cadeaubon kun je ophalen in de salon en wordt natuurlijk mooi voor je ingepakt!